Professioneel

Prof. & Particulier

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Neem telefonisch contact op via 0181-325 911 voor een gesprek met één van onze medewerkers of verzend uw bericht via het contactformulier in de site.

Contactformulier

Heftruckgas

Snelle levering
Voorne Gas levert voor heftrucks een kunststof gasfles met een inhoud van 13 kg vloeibaar propaan. Wij leveren uitsluitend in lichtgewicht gasverpakking zodat u voldoet aan de ARBO eisen. We kunnen heftruckgas leveren in kunststof gasflessen of in aluminium heftruckgasflessen. Door onze ruime voorraad hoeft u nooit meer naar een tankstation om uw gastanks te laten vullen.

We leveren onze gasflessen op huur- of statiegeldbasis. Zo nemen we u uw onderhoudslasten en hoge investeringen uit handen. Ook kunnen we u helpen bij het op een veilige en ruimtebesparende manier van opslaan van uw flessen waarbij we rekening houden met de milieuwetgeving (PGS 15 norm). Veiligheid staat ook bij de opslag van uw flessen bij ons op nummer 1. Voordat we onze producten afleveren, controleren we kosteloos de connecties op de heftruck en adviseren en trainen we uw medewerkers in het veilig gebruiken van de heftruckgasflessen.

Kunststof of aluminium?
Ons assortiment heftruckgassen bestaat uit zowel kunststof (13 kg) als aluminium (14 kg) gasflessen. Omdat kunststof veel veiliger in gebruik is en u een beter beeld heeft van de inhoud van de fles, adviseren wij deze variant. Kunststof (composiet) is tot drie keer zo sterk als staal en bij onverhoopte aanrijdingen of brand op de werkvloer voorkomt u explosiegevaar. Bovendien is de kunststof gasfles een kilo lichter.

Een kunststof gasfles heeft de volgende voordelen:

  • de gasfles inclusief vulling weegt maar 22 kg;
  • er wordt 13 kg vloeibaar gas meegenomen;
  • de gasfles wordt door Voorne Gas onderhouden;
  • kunststof is veel sterker dan staal en kan een hogere druk aan;
  • er is geen roestvorming;
  • de gasfles is transparant, waardoor de inhoud zichtbaar is;
  • de gasfles is explosievrij, dus veiliger;
  • wij bezorgen en vullen de gasflessen volgens de VLG/ADR-wetgeving gevaarlijke stoffen.

Aluminium
Gaat uw voorkeur uit naar aluminium gasflessen, dan kan Voorne Gas daar uiteraard in voorzien. We hebben hiervoor een systeem geïntroduceerd dat alle risico’s tot een absoluut minimum beperkt. Er is een groot verschil tussen een ‘normale’ LPG-fles voor gasafname en de fles die gebruikt wordt voor de aandrijving van vorkheftruckmotoren. Voor de aandrijving van verbrandingsmotoren is namelijk vloeibaar gas nodig. De aluminium heftruckgasfles heeft een stijgbuis die in het vloeibare propaan terechtkomt. Door zijn duidelijk herkenbare, onderscheidende uiterlijk en extra veilige constructie wordt het risico beperkt dat de aluminium gasfles per ongeluk wordt aangesloten op een apparaat dat gebruik maakt van dampafname propaangas.

Voorne Gas staat met raad en daad voor u klaar.

Twijfelt u over uw productkeuze of wilt u uitgebreide informatie over onze producten en diensten dan bent u bij Voorne Gas aan het goede adres; zowel particulieren als bedrijven zijn bij ons van harte welkom. Wij adviseren u graag!

Voorne Gas BV dé betrouwbare leverancier van industriële gassen.