Heftruck gas

Gassen voor heftrucks

Wij beschikken over een breed assortiment aan kunststof- en aluminium gasflessen voor heftrucks. Wij leveren uitsluitend in een lichtgewicht gasverpakking zodat u voldoet aan de ARBO eisen. Dankzij onze ruime voorraad welke wij levere op huur- of statiegeldbasis hoeft u nooit meer zelf uw gastank te vullen. Wij nemen de volledige onderhoudslasten en investeringen uit handen en kunnen helpen bij het op een veilige en ruimtebesparende manier van opslaan van uw flessen. Hierbij houden wij rekening met de milieuwetgeving (PGS 15 norm). Veiligheid staat ook bij de opslag van uw flessen bij ons op nummer 1. Voordat we onze producten afleveren, controleren we kosteloos de connecties op de heftruck en adviseren en trainen we uw medewerkers in het veilig gebruiken van de heftruckgasflessen.

Kunststof of aluminium?

Ons assortiment heftruckgassen bestaat uit zowel kunststof (13 kg) als aluminium (14 kg) gasflessen. Omdat kunststof veel veiliger in gebruik is en u een beter beeld heeft van de inhoud van de fles, adviseren wij deze variant. Kunststof (composiet) is tot drie keer zo sterk als staal en bij onverhoopte aanrijdingen of brand op de werkvloer voorkomt u explosiegevaar. Bovendien is de kunststof gasfles een kilo lichter.

Een kunststof gasfles heeft de volgende voordelen

  • Totaalgewicht inclusief vulling is maar 22kg;
  • 13 kg vloeibaar gas;
  • Onderhoud van de gasfles door Voorne Gas;
  • Kunststof is veel sterker dan staal en kan een hogere druk aan;
  • Geen roestvorming;
  • De gasfles is transparant, waardoor de inhoud zichtbaar is;
  • De gasfles is explosievrij, dus veiliger;
  • Wij bezorgen en vullen de gasflessen volgens de VLG/ADR-wetgeving gevaarlijke stoffen.

Aluminium

Gaat uw voorkeur uit naar aluminium gasflessen, dan kan Voorne Gas daar uiteraard in voorzien. We hebben hiervoor een systeem geïntroduceerd dat alle risico’s tot een absoluut minimum beperkt. Er is een groot verschil tussen een ‘normale’ LPG-fles voor gasafname en de fles die gebruikt wordt voor de aandrijving van vorkheftruckmotoren. Voor de aandrijving van verbrandingsmotoren is namelijk vloeibaar gas nodig. De aluminium heftruckgasfles heeft een stijgbuis die in het vloeibare propaan terechtkomt. Door zijn duidelijk herkenbare, onderscheidende uiterlijk en extra veilige constructie wordt het risico beperkt dat de aluminium gasfles per ongeluk wordt aangesloten op een apparaat dat gebruik maakt van dampafname propaangas.