Gas voor elke toepassing

De keuze voor de juiste gassoort is afhankelijk van de branche waarin u opereert. Bij Voorne Gas hebben wij een breed assortiment gassen voor elke toepassing in flessen en tanks van verschillende afmetingen. Wij leveren binnen 24 uur bij u aan op locatie of u kunt zelf diverse gassen bijvullen bij ons vulstation op ons Havengas depot in de Europoort. Ontdek hieronder de meest gebruikte gassen per toepassing of neem contact met ons op voor advies.

Heftrucks

Heftruckgas wordt gebruikt in heftrucks. Wij beschikken over een breed assortiment aan kunststof- en stalen gasflessen voor heftrucks. Wij leveren uitsluitend in een lichtgewicht gasverpakking zodat u voldoet aan de ARBO eisen. Dankzij onze ruime voorraad, welke wij leveren op huur- of statiegeldbasis, hoeft u nooit meer zelf uw gastank te vullen. Wij nemen de volledige onderhoudslasten en investeringen uit handen en kunnen helpen bij het opslaan van uw flessen op een veilige en ruimtebesparende manier.

Gassen voor heftrucks

Heftrucktank 11 kg
Heftrucktank 15 kg

Horeca en evenementen

In de horeca- en evenementenbranche worden verschillende gassen gebruikt voor diverse toepassingen. Propaan wordt voornamelijk ingezet voor het verwarmen van zalen en terrassen, maar ook voor het koken en de voorziening van verwarmd sanitair water. CO2 wordt voornamelijk ingezet voor het tappen van een biertje en frisdrank. Tot slot is droogijs onmisbaar bij het creëren van rookeffecten voor evenementen of om gerechten in de horeca een extra dimensie te geven.

Meest gebruikte gassen voor horeca en evenementen

BP Propaan 10 kg
Propaan 5 kg
Propaan 33 kg
Primagas 9,5 kg
Propaan 10,5 kg

Industrie

Industriële gassen zijn gassen die veelvuldig in de industrie worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. De meest bekende gassen zijn Stikstof, Argon, Waterstof, CO², Acetyleen en Helium. Deze gassen zijn naar eigen specificaties te mengen en worden dan ook wel menggas genoemd. Daarnaast worden sommige gassen ook puur en zonder toevoegingen gebruikt.

Meest gebruikte industriële gassen

Menggas 50L
Argon 10L
Koolzuur 10 kg met stijgbuis
Zuurstof 4L
Menggas 20L

Offshore

In de offshore en scheepvaart zijn de hoogste veiligheidsnormen van toepassing. Onze gassoorten en flessen zij speciaal ontworpen zodat deze voldoen aan de meest veeleisende omstandigheden aan boord van schepen. Voor een veilig transport bieden wij de mogelijkheid om de voorraad aan boord te leveren.

Meest gebruikte offshore gassen

Acetyleen Maritiem 40L
Stikstof Maritiem 50L
Zuurstof Maritiem 40L

Recreatie

In de recreatie en voor privégebruik zijn de meest voorkomende gassen Propaan, Butaan en Helium. Propaan en Butaan worden gebruikt als alternatief voor Aardgas. Op bijvoorbeeld campings, vakantieparken en festivalterreinen is er geen aardgasaansluiting aanwezig, de gastanks en flessen zijn dan een milieuvriendelijk alternatief als energiebron voor warm water, de verwarming, de barbecue of om mee te koken! Daarnaast is Helium het meest voorkomende gas wat ingezet wordt als vulmiddel voor ballonnen.

Meest gebruikte recreatie gassen

BP Propaan 7,5 kg
Primagas 6 kg
Propaan 10,5 kg snelsluiting
Koolzuur 10 kg met stijgbuis
Helium 50L

Voedingsmiddelen

Gassen voor voedingsmiddelen worden gebruikt bij de verwerking van voedingsmiddelen zodat deze voldoen aan de geldende normen en eisen met betrekking tot de kwaliteit. Om bederf tegen te gaan wordt veelal gekozen voor Koolzuur, Zuurstof of Stiktof. Maar het meest gebruikte gas in deze industrie is Foodmix, wat zoal voor de verpakking, het transport en de verdoving bij dieren wordt ingezet.

Meest gebruikte voedingsmiddelen gassen

Koolzuur 2 kg
Koolzuur 10 kg
Koolzuur 37,5 kg met stijgbuis
Stikstof 10L
Zuurstof 4L

Overige toepassingen

Naast de meest voorkomende toepassingen worden veel gassoorten ook gebruikt in
de agrarische sector en voor particulier gebruik. Staat de
toepassing waar u naar opzoek bent er niet bij? Neem dan contact op met onze
experts voor advies over welke gassoort u het beste kunt gebruiken en de ideale
hoeveelheid.

Meest gebruikte overige gassen

Waterstof pakket 16x50L
Zuurstof 30L
Zuurstof pakket 16×50
Waterstof 50L
Zuurstof 4L