Daarom Voorne Gas

  • Groot aanbod gassoorten
  • Direct leverbaar
  • Vulstation diverse gassen
  • Scherpe prijzen
  • Flessen park
  • Zelf bijvullen

Acetyleen Maritiem 40L

Acetyleen is een synthetisch gas geproduceerd uit calciumcarbid en water. Het gas is toepasbaar in verschillende sectoren en wordt veelal gebruikt bij het autogeen lassen en snijden. Acetyleen is kleurloos, onstabiel en licht ontvlambaar, daarom is het van belang om hier altijd voorzichtig en volgens de veiligheidsnormen mee om te gaan.

Acetyleen Maritiem wordt voornamelijk ingezet bij autogeen lassen. Dit is een techniek waarbij warmte wordt opgewekt door de verbranding van een brandbaar gas met zuurstof. Deze vlam, opgewekt door het brander mondstuk, vormt de sleutel tot het smelten van metalen.

Autogeen lassen

Voor het lassen van on- en laag gelegeerd staal is acetyleen de aangewezen keuze als brandgas. Door acetyleen en zuurstof in de juiste verhouding te mengen, bereiken we een indrukwekkende vlamtemperatuur van ongeveer 3200°C. Bij Voorne Gas bieden we acetyleen en zuurstof in verschillende inhoudsmaten aan, zodat u altijd de juiste hoeveelheid heeft voor uw werkzaamheden.

Bij het autogeen lassen kunnen drie specifieke vlaminstellingen worden toegepast:

  • Neutrale Vlaminstelling: Dit is de standaardinstelling voor het lassen van staal, waarbij gelijke volumes zuurstof en acetyleen worden gebruikt.
  • Oxiderende Vlaminstelling: Hierbij wordt meer zuurstof toegevoegd, wat resulteert in een oxiderende vlam.
  • Carburerende Vlaminstelling: Deze instelling vergroot de verhouding acetyleen ten opzichte van zuurstof, waardoor een carburerende vlam ontstaat.

Staal

Bij het lassen van staal wordt over het algemeen de neutrale vlaminstelling toegepast. Het smeltpunt van staal ligt namelijk boven de 1500ºC. Alleen de combinatie van zuurstof met acetyleen biedt een voldoende hoge temperatuur bij een reducerende werking, die het gesmolten ijzer tegen oxidatie beschermt.

Het gebruik van andere brandbare gassen kan de kwaliteit van de lasverbinding negatief beïnvloeden. Acetyleen is uniek in zijn vermogen om een voldoende hoge temperatuur te bereiken met een reducerende werking, wat essentieel is voor hoogwaardige lasverbindingen.

Acetyleen Maritiem 40L

Populaire producten

Propaan Lichtgewicht 7,5 kg
Stikstof 10L
Propaan 2,5 kg
Heftrucktank 15 kg
Menggas 10L