Daarom Voorne Gas

  • Groot aanbod gassoorten
  • Direct leverbaar
  • Vulstation diverse gassen
  • Scherpe prijzen
  • Flessen park
  • Zelf bijvullen

Waterstof 50L

Waterstof is kleur- en reukloos en staat bekend als ontvlambaar en duurzaam gas. Waterstof wordt geproduceerd van fossiele brandstoffen zoals Aardgas. In industriële toepassingen begint Waterstof een steeds grotere rol te spelen, gezien het de CO2-uitstoot minimaliseert.

Waterstof wordt steeds vaker ingezet omdat het één van de milieuvriendelijkste brandstoffen is. Dit is ook terug te zien in de transportsector, waar de inzet van Waterstof blijft groeien. Momenteel wordt Waterstof het meest toegepast in de volgende toepassingen:

Chemische sector

Waterstof wordt gebruikt om schadelijke stoffen te verminderen zoals bij benzine. Daarnaast is Waterstof ook onderdeel van het productieproces bij chemische stoffen zoals methanol wat gebruikt wordt als brandstof voor grote vrachtschepen.

Industriële processen

In de industrie wordt waterstof ingezet als koelmiddel, draaggas en vervanging van aardgas. Daarnaast dient Waterstof ook als productiemiddel voor ammoniak wat nodig is bij het maken van bijvoorbeeld kunstmest.

Groene energie

Waterstof is naast een duurzame brandstof voor de transportsector ook ideaal voor het opwekken van energie. Wanneer Waterstof in een P2G-systeem wordt geproduceerd, kan dit gebruikt worden in gascentrales om energie mee op te wekken.

Waterstof pakket 16x50L
Waterstof 50L

Populaire producten

Argon 10L
Foodmix 70/30 40L
Menggas 20L
Koolzuur 37,5 kg met stijgbuis
Koolzuur 10 kg