Professioneel

Prof. & Particulier

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Neem telefonisch contact op via 0181-325 911 voor een gesprek met één van onze medewerkers of verzend uw bericht via het contactformulier in de site.

Contactformulier

Lasgassen

Het juiste gas voor iedere lasklus!
Lassen is een precisiewerkje, dat alleen goed verricht kan worden met het juiste materiaal. En dat betekent dus ook het gebruik van het juiste gas. Voorne Gas heeft alle speciale gassen op voorraad en helpt u graag!

Maar ook lasapparatuur en toevoegmaterialen
Praxair is exclusief importeur van Harris autogeen las- en snijapparatuur, ‘s werelds grootste fabrikant van branders (voor snijden, solderen, lassen, heetstoken en gutsen) en reduceertoestellen voor elk soort gas.

Slijtageonderdelen en accessoires
Contact- en gasmondstukken, las- en snijmondstukken, slangenpakketten voor MIG/MAG, TIG en plasma, laskappen, brillen, helmen, handschoenen, gordijnen, cilindertransportwagens, gasslangen, vloeimiddelen voor soldeertoepassingen, wolframelektroden voor TIG en plasma etc.

Lastoevoegmaterialen
Massieve en gevulde MIG/MAG lasdraden (CO2-draad) in staal, RVS en aluminium, lasstaven voor het autogeen- en TIG-lassen, laselektroden voor elektrisch lassen, lasbrons en zilversoldeer voor hardsolderen.

Juiste menggas
Juist voor lasgassen is het belangrijk dat de juiste combinatie ingezet wordt. De specialisten van Voorne Gas vertellen u aan de hand van uw projectbeschrijving graag welke mengverhouding het best is voor uw project. U weet al precies wat u nodig hebt? Dan kunt u uw specificaties aan ons doorgeven en wij leveren u snel het juiste product. Hebt u al eerder lasgas bij Voorne Gas besteld? Dan kunnen we de flessen ook voor u navullen. Vraag naar de mogelijkheden. Uw bestelling kunt u hier direct plaatsen. Het lasproces datgewoonlijk mig lassen wordt genoemd bestaat  uit twee verschillende lasprocessen; het Mag lassen en Mig lassen. Beide lasprocessen hebben een verschillend gas nodig. Bij het Tig lassen is slechts één gassoort nodig. Hiermee kunt u nagenoeg alle metaalsoorten lassen, op enkele uitzonderingen na.

Het Mag lassen van normaal staal
Bij het mag lassen van normaal staal gebruikt u een menggas dat bestaat uit 85% Argon en 15% Co². Dit mengsel reageert actief met de las en wordt daarom een actief gas genoemd.

Het Mag lassen van roestvast staal
Voor het mag lassen van RVS gebruikt u een gasmengsel dat bestaat uit 98% argon en 2% Co². Last u slechts een enkele keer RVS dan is het mogelijk om incidenteel RVS te mag lassen met een standaard 85/15 menggas.

Het Mig lassen van aluminium
Bij het mig lassen van aluminium gebruikt een gas dat voor 100% uit argon bestaat. Dit gas reageert niet met de las maar beschermt het vloeibad alleen en is daarom een inactief gas. Er kan tevens met Argon/Helium gelast worden, want dit geeft een betere inbranding en zorgt daardoor dat er minder verkleuring optreed in het metaal.

Het Tig lassen
Bij het Tig lassen moet het beschermgas voor 100% uit Argon bestaan. Met deze gassoort kunt u alle staalsoorten lassen. Tig lassen is wat dit aspect betreft veel breder inzetbaar. Men gebruikt dit gas tevens om aluminium met halfautomaat lasapparatuur te lassen, maar wordt door de kans op lasfouten niet aanbevolen.

Mig/Mag hardsolderen
Hardsolderen met een Mig lasapparaat is mogelijk bij bijvoorbeeld het lassen van verzinkte metaalplaat. U gebruikt dan een extra draad van koperlegering, meestal is dit CuSI³. Deze manier van hardsolderen werkt het beste met een gasmengsel dat bestaat uit 98% Argon en 2% Co2. Het gebruik van 100% Argon is ook mogelijk

Voorne Gas staat met raad en daad voor u klaar.

Twijfelt u over uw productkeuze of wilt u uitgebreide informatie over onze producten en diensten dan bent u bij Voorne Gas aan het goede adres; zowel particulieren als bedrijven zijn bij ons van harte welkom. Wij adviseren u graag!

Voorne Gas BV dé betrouwbare leverancier van industriële gassen.