Daarom Voorne Gas

  • Groot aanbod gassoorten
  • Direct leverbaar
  • Vulstation diverse gassen
  • Scherpe prijzen
  • Flessen park
  • Zelf bijvullen

Argon 10L

Argon is een kleur- en geurloos edelgas dat van nature stabiel en inert is. Het gas beschikt over een hoge dichtheid en kan worden gebruikt als beschermgas bij hoge temperaturen. Argon wordt dan ook voornamelijk gebruikt in de las-industrie, maar is ook onmisbaar bij de productie van gloeilampen.

Argon wordt veel gebruikt bij verschillende lasprocessen, enkele van de belangrijkste toepassingen zijn:

MIG-lassen van aluminium

Argon wordt gebruikt als beschermgas om het vloeibare aluminium te beschermen tegen oxidatie tijdens het lassen. Voor normaal staal wordt vaak een menggas van 85% Argon en 15% CO2 gebruikt, wanneer het gaat om roestvast staal is de verhouding 98% Argon en 2% CO2.

TIG-lassen van diverse metalen

Argon wordt gebruikt als beschermgas bij TIG-lassen, waar het zorgt voor een stabiele boog en een schone las. Bij deze toepassing wordt Argon in de pure vorm gebruikt, zonder toevoegingen.

Hardsolderen met een MIG-lasapparaat

Argon wordt gebruikt als beschermgas bij het hardsolderen van metalen zoals verzinkt metaal.

Overige toepassingen

Naast de las-industrie is Argon ook essentieel in andere branches zoals bij de productie van gloeilampen. Dit gas voorkomt namelijk dat de gloeidraden doorbranden bij hoge tempraturen. Maar ook bij isolatie wordt er gebruik gemaakt van Argon, wegens haar goed isoleerde eigenschappen wordt dit gas verwerkt in dubbel glas.

Argon 50L
Argon 20L
Argon 10L

Populaire producten

Primagas 9,5 kg
Stikstof pakket 16x50L
Propaan 5 kg
Stikstof 10L
Propaan 5 kg snelsluiting