PROFESSIONEEL

Prof. & Particulier

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Neem telefonisch contact op via 0181-325 911 voor een gesprek met één van onze medewerkers of verzend uw bericht via het contactformulier in de site.

Contactformulier

Acetyleen

Autogeen lassen
Bij het autogeen lassen wordt de voor het smelten van het metaal benodigde warmte verkregen uit de verbranding van een brandbaar gas met zuurstof. De vlam ontstaat na ontsteken van het gasmengsel dat uit het brandermondstuk stroomt.

Voor het lassen van on- en laaggelegeerd staal valt de keuze voor het brandgas op acetyleen.
In de brander worden acetyleen en zuurstof in een bepaalde verhouding gemengd. In de juiste verhouding levert dit een relatief hoge vlamtemperatuur op van ca. 3200 oC.
De chemische werking van de zuurstof-acetyeenvlam kan worden ingesteld door de verhoudingen zuurstof en acetyleen tot elkaar te laten variëren. Voorne Gas gas levert Acetyleen en Zuurstof in diverse inhoudsmaten.

Drie specifieke vlaminstellingen kunnen worden onderscheiden:
Neutrale vlaminstelling
Oxiderende vlaminstelling
Carburerende vlaminstelling

Bij het lassen van staal wordt in het algemeen de neutrale vlaminstelling toegepast met ongeveer gelijke volumes zuurstof en acetyleen. De oxiderende vlam wordt verkregen door de hoeveelheid toegevoerde zuurstof te verhogen en de carburerende vlam wordt verkregen door de verhouding acetyleen ten opzichte van zuurstof te vergroten. Het smeltpunt van staal ligt boven de 1500ºC.

Alleen de combinatie van zuurstof met acetyleen biedt hierbij een voldoende hoge temperatuur bij een reducerende werking, die het gesmolten ijzer tegen oxidatie beschermt. Andere brandbare gassen, ook menggassen op basis van methylacetyleen, propyleen en propadieen hebben bij een voldoende hoge temperatuur en een voldoende korte vlamkegel een oxiderende werking, die de kwaliteit van de lasverbinding in ernstige mate ongunstig beïnvloedt. Wel kunnen deze gassen, evenals propaan, waterstof en aardgas worden toegepast voor het verbinden van laag smeltende non-ferrometalen en voor het hard en zacht solderen.

Voorne Gas staat met raad en daad voor u klaar.

Twijfelt u over uw productkeuze of wilt u uitgebreide informatie over onze producten en diensten dan bent u bij Voorne Gas aan het goede adres; zowel particulieren als bedrijven zijn bij ons van harte welkom. Wij adviseren u graag!

Voorne Gas BV dé betrouwbare leverancier van industriële gassen.